Technológia és know-how

A cirok betakarítását augusztus közepétől november közepéig végezzük átalakított cukornád kombájn segítségével.
A szár cukortartalmának kinyerése a cukornád feldolgozási technológiájával megegyező speciális présüzemben történik, ahol aprítás és zúzás után többlépcsős préselést és ellenáramú extrakciót alkalmazunk.
A kinyert préslé alacsony élvezeti értékű, így közvetlen fogyasztásra még nem ajánlott: szűrést, stabilizálást és tisztítást igényel.

uzem
A Szerencsre tervezett cukorcirok feldolgozó üzem 3D látványterve

Ezt követően a préslevet 75-80 Brix koncentrációjúra töményítjük kíméletesen alacsony hőmérsékleten, ezzel megőrizve a ciroklé beltartalmi értékeit. Az így kinyert tömény nektár tároló tartályokba kerül további feldolgozásig, illetve csomagolásig.